Puberaal

Ik was geen rebelse puber. Het zat niet in mijn aard om tegen alles te schoppen en confrontaties ben ik altijd zoveel mogelijk uit de weg gegaan. Ik moet mijn ouders ook wel nageven dat ze me niet vaak een aanleiding gaven om te rebelleren. Als ik me ergens gefrustreerd over voelde dan trok ik een cd’tje waar heel vaak “fuck you!” op gezongen werd uit de kast, ragde mee op mijn gitaar totdat er een paar snaren waren geknapt en dan was het doorgaans wel weer goed.

De laatste jaren merk ik echter dat ik er steeds slechter tegen kan als mensen me niet behandelen als de 35-jarige die ik inmiddels ben. Ik kan niet zo goed meer mijn irritaties verbergen als ik betutteld word en wil dan nog wel eens principekwesties maken van kleine dingetjes.

Gisterenochtend fietste ik door de stad. Ik kwam bij een groot kruispunt voor een stoplicht te staan met twee brede paden, eentje voor fietsers en eentje voor voetgangers. Beide paden waren nagenoeg leeg. Zonder er bij na te denken, een beetje afwezig, ging ik op mijn fiets op het voetgangerspad staan wachten tot het groen werd. Er kwam een klein, oud vrouwtje aangelopen. Ze kwam naast me staan. Ik schatte haar ergens in de zeventig.
“Fietsers horen op het andere pad!” hoorde ik haar ineens streng zeggen. Ik reageerde niet en keek voor me. Whatever, dacht ik.
“U hoorde me wel!” zei ze er achteraan. Ik negeerde haar nog steeds, maar voelde dat ze me aankeek als een schooljuffrouw die op het punt stond een leerling het lokaal uit te bonjouren. Zo klonk ze in elk geval.
Het licht ging op groen. Ik zag links van me een gerimpelde hand richting het fietspad wijzen.
“Nou, hup!” riep ze bevelend.
Ik stak kruislings over, richting het fietspad, zoals ik toch al van plan was geweest. Maar na enkele meters zwenkte ik weer naar links. Toch nog even een paar metertjes voetpad meepikken. Gewoon, omdat het kan. En omdat ik me niet zo laat betuttelen.

Kom op zeg, ik ben toch geen puber meer?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: